dimecres, 28 d’agost del 2019

Escape Room digital: aplicació a la Educació Infantil


Com sabreu, un Escape Room és un joc per equips en una habitació tancada de la qual ens desafien a sortir superant una sèrie de diferents reptes  que ens portaran a trobar la clau que obre la porta de sortida. L'Escape Room digital pot ser una bona experiència que pot formar part del la metodologia de gamificació en l'aula.

La experiència del l'Escape Room digital promou la motivació dels xiquets mitjançan l'acció i el aprendre fent. També ajuda a fomentar la cohesió grupal, resoldre problemes, desenvolupar la imaginació i normalitzar l'ús de les tecnologies digitals, permitint, a més, treballar de manera interdiscipinar. 

Pel que fa a les proves, han de ser diferents i utilitzar diferents codis i missatges siguin diferents i que s'utilitzin diferents codis i missatges, com podem ser sopes de lletres, trencaclosques o mots encreuats. No es recomanen més de set reptes en un Escape de Room de 45 minuts de durada.

Un recurs paregut és el Breakout EDU, que està basat també en la resolució de reptes i endevinalles, però requereix de menys recursos per a la seva execució. En aquest cas, l'objectiu és obrir una caixa misteriosa o cofre final, tancats amb cadenats. 

A Internet podeu trobar diferents propostes de treball i experiències en Educació Infantil amb aquestes dues ferramentes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Kahoot en Educación Infantil

Altra ferramenta de gamificació a l'aula prou interessant és el Kahoot, una aplicació mitjançan la qual anem fent preguntes que els...