dijous, 29 d’agost del 2019

Seguretat alimentària en els menjadors escolars


La normativa que regula els menjadors escolars a Espanya té en consideració tant aspectes d'higiene i de seguretat com nutritius i de promoció de la salut. Es per això que en els centres educatius s'han de desenvolupar una sèrie d'estratègies i instruments que permetan realitzar el seguiment i l'avaluació de la qualitat dels aliments. D'altra banda, el serveis del menjadors escolars han de seguir unes condicions d'higiene i manipulació estrictes.

Cada comunitat autònoma regula els seus menjadors escolars, però totes han d'acomplir amb uns requisits bàsics segons les directrius relacionades amb la higiene dels aliments, reglamentacions tècnico-sanitàries, decrets de manipulació d'aliments o lleis relacionades amb la higiene i el control alimentari.

Cada vegada són més les escoles que serveixen els menús preparats fora del recinte, però en els menjadors on el menjar es prepara a la cuina del centre, han d'adaptar-se als requisits i exigències pel que fa al servei, així com al disseny i equipament. A més, han de disposar de sistemes de ventilació adequats i instal·lacions que garantisquen la conservació dels aliments i dels plats cuinats en les condicions de temperatura, higiene i neteja adients. També s'hauran de col·locar malles a les finestres per tal d'evitar l'entrada d'insectes o plagues. Per tant, tots els menjadors escolars hauran de tindre les corresponents autoritzacions sanitàries per a desenvolupar la seua tasca en els centres escolars.


A continuació vos facilite alguns documents que podeu fer servir per investigar sobre aquestes questions:

Food&Blog. Divulgació alimentària

Document de consens sobre l'alimentació als centres educatius

Programa Perseo: Guia de menjadors escolars

A continuació podeu veure el reportatge que va emetre el programa "Punt de mira" (Cuatro) sobre els menjadors escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Kahoot en Educación Infantil

Altra ferramenta de gamificació a l'aula prou interessant és el Kahoot, una aplicació mitjançan la qual anem fent preguntes que els...