dijous, 29 d’agost del 2019

La importància de la educació per la salut


UNICEFacrònim de la United Nations Children's Fund (Fons de les Nacions Unides per a la Infància), és l'agència de la ONU (Organizació Nacions Unides) que té com a objectiu treballar en conjunt amb els governs per tal de dissenyar i executar programes de desenvolupament que garantisquen el compliment dels drets de la infància, suplisquen les seues necessitats bàsiques i contribuisquen al seu desenvolupament. Es regeix per la Convenció sobre els Drets de l'Infant amb l'objectiu que aquests drets es convertisquen en principis ètics perdurables i en codis internacionals de conducta per als nens. Els seus objectius se centren en la supervivència i desenvolupament infantil, educació i igualtat de gènere, serveis sanitaris, nutrició, maltractaments infantils, la infància i el VIH.

La Convenció sobre els Drets de l'Infant, al seu article 24, estableix que els Estas signants es compromenten a "assegurar que tots els sectors de la societat, i en particular els pares i els nens, coneguen els principis bàsics de la salut i la nutrició dels nens, els avantatges de la lactància materna, la higiene i el sanejament ambiental i les mesures de prevenció d'accidents, tinguen accés a l'educació pertinent i reban suport en l'aplicació d'aquests coneixements".  A més, afegeix que han de "desenvolupar l'atenció sanitària preventiva, l'orientació als pares i l'educació i serveis en matèria de planificació de la família". 

D'altra banda, la OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix la educació per la salut (EpS) com "el procés d'informació, conscienciació i capacitació de l'individu perquè adquirisca els coneixements dels hàbits i les actituds necessàries per a la defensa i la promoció de la salut individual i col·lectiva".

En el àmbit de la Educació Infantil, el treball del educador/a infantil esdevé un agent important de prevenció i desenvolupament  pel que fa a la salut, i su paper és fonamental per a introduir els infants en els hàbits saludables. A més, pot col·laborar amb les famílies detectant possibles problemes en els xiquets, així com intervindre en les circumstàncies que incidisquen negativament en la seua salut. L'escola també es un agent social de prevenció i control d'enfermetats contagioses.

Enllaços d'interés:
https://www.unicef.es/educa
http://www.familiaysalud.es/
https://www.symbaloo.com/mix/educaioacute-fiacute-sicaisalut
Guanyar salut a l'escola
Quaderns d'Educació i Desenvolupament


I un entretingut vídeo perquè també vos divertiu:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Kahoot en Educación Infantil

Altra ferramenta de gamificació a l'aula prou interessant és el Kahoot, una aplicació mitjançan la qual anem fent preguntes que els...