dijous, 29 d’agost del 2019

El Podcast en Educació Infantil




El podcast és una bona eina per introduir els infants en el món de la ràdio. A l'aula d'Educació Infantil podem utilitzar aquesta eina per diferents activitats:

-Escolta de contes, faules i històries, amb activitats posteriors.

-Ideació de contes, inventant personatges, llocs i successos per a la realització posterior d'un contacontes amb efectes sonors que identifiquen les situacions que els alumnes han imaginat.

-Gravació de contes, faules i històries per millorar la expressió oral i ampliar el vocabulari. No és necessari que sàpiguen llegir ja que els xiquets contaran els seus contes de manera espontània i deprés els posarem música i efectes sonors.

-Identificació de sons: els efectes sonors poden donar molt joc dins l'aula, ja que es poden idear concursos amb els nens per identificar sons amb elements com animals, instruments, transports, maquinària, sons de la natura, sons de la ciutat, etc.

-La música com a estat d'ànim: com a element relaxant o per evocar espais i aprendre a identificar-los a través de la música. 

-Cançons i llenguatge en altres idiomes: cançons, contes, identificació de paraules...

(Informació treta del article: "La radio como recurso didáctico en el aula de Infantil y Primaria: Los podcast y su naturaleza educativa", de Irene Melgarejo y Mª del Mar Rodríguez, en Tendencias pedagógicas, nº21.)




Alguns recursos útils:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Kahoot en Educación Infantil

Altra ferramenta de gamificació a l'aula prou interessant és el Kahoot, una aplicació mitjançan la qual anem fent preguntes que els...